Sote-palveluiden rahoituksesta simppelisti

Sote-uudistuksen rahoitusmalli ja sen vaikutukset eri alueiden sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitukseen on puhuttanut ja herättänyt myös huolta. Uudistuksen vaikutuksesta sote-palveluiden rahoitukseen eri alueilla on esitetty julkisuudessa varsin pitkälle meneviä ja osin ihan virheellisiäkin tulkintoja. Minkä voi kyllä kohtuuden nimissä ymmärtääkin, koska sote-uudistuksen rahoitusmallissa on kyse on kiusallisen monimutkaisesta asiasta.

Koska olen työn puolesta saanut olla asian kanssa aika paljon tekemisissä, olen tämän monimutkaisuuden helpottamiseksi koittanut tehdä rahoitusmallista tähän rautalanka-tason esityksen. Esityksessä avataan mallin perusasiat siitä, miten rahoitus muuttuu ja miksi. Ja myös siitä, miten se ei muutu. Kun olet katsonut tämän esityksen läpi, tiedät sote-rahoituksesta enemmän kuin… no, ennen sen katsomista.

Klikkaa siis rohkeasti ensimmäistä kuvaa, ja astu sisään sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen ihmeelliseen maailmaan.

 
 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s